Om Jonathan Wiik

Om Jonathan Wiik

Det å kalle det et forlag er litt store ord, og det er fortsatt i oppstartsfasen. Målet å ha et par imprints, hvorav et er fagbøker og et er fiksjon. De to eierene J.Wiik og PSKH deler på oppgavene og skriveprosessene. Det er et to-manns team som prøver å gjøre det større enn de gjør i dag.

Klikk for å lese resten

Om J. Wiik

Jonathan Wiik jobber på en skole i Oslo. Han er omgitt av kreative på en daglig basis, noe som smitter av.

Han er gift. Han og fruen har en katt som er svart som kull med fire hvite hår på det ene øret. De er høyst frivillig barnløse.

Han skriver på en romanserie med vampyrer og leiemordere, på en barnebokserie med hustroll og en og annen blogg-artikkel når humøret slår ham.

Han trives best med en kopp espresso for et kvikk-kikk eller en americano for litt mer dveling over verdens problemer ved tastaturet når han skriver. Han foretrekker Nombre De Dios Espresso fra Kaffebrenneriet, men siden sesonger kommer og sesonger går drikker han nå Royal Malabar.
Han står mesteparten av tiden, og håper bukfett vil svinne hen som belønning.

Det kan være du ser ham sittende i et hjørne på en kafé et sted i landet (eller utlandet), fingrene dansende over et MacBook-tastatur og AirPods i ørene for å dempe lyden av skrikerunger, masete tenåringer og grupper med eldre som hører dårlig. Det er også sannsynlig han har en kopp med noe svart i foran seg.
Er han virkelig ute og reiser sitter han istedet med en iPad Pro foran seg og jobber på de samme dokumenetene ved hjelp av Scrivener for iOS som er det nærmeste dødelige kommer den hellige gral for skriving.

Han er en dedikert podcast-lytter. Her er noen av podcastene han låner ørene til:
The Creative Penn Podcast, BokPod (som han håper snart kommer ut med nye episoder), Sterling & Stone FM og Sci-Fi & Fantasy Marketing Podcast

Og om han ikke lytter på podcast når han er utenfor heimen lytter han som oftest på lydbøker. Audible er hans valgte «dop». Med over 650 bøker har han hørt et par bøker. En av hans drømmer er litt flere timer i døgnet så han faktisk kan bli ferdig med biblioteket som får stadig flere bøker han enda ikke har hørt.

Klikk for å lese resten

Om P.S.K. Hoftun

P.S.K. Hoftun er i hovedsak fagforfatter. Han er høgskolelektor på kunstfag ved Westerdals Oslo ACT, hvor han underviser i spesialeffektsminke - dog mer på den tekniske siden mer enn den kunstneriske.

Han er gift og er uten barn, dyr og bil. Han lider kronisk av brune fingre, så om du trenger hjelp til hvordan ikke få planter til å gro er han personen å konsultere. Det eneste han får til å leve ser ut til å være mose og chilli, og selv det er på hengende håret.

Han har så mange ting i felles med Jonathan Wiik at de av og til feiltaes for samme person, selv om de er to vidt forskjellige personligheter.

Der JW er hjernen bak Jonathan Wiik og lider av mer korpus en det som kanskje er godt sunt, er PS tynn som en strek, mager som en indisk by-ku og er et godt hode høyrer enn JW. Om de ikke helt Helan og Halvan, så heller de mot den retningen.

Han er, som JW, en ihuga podkastlytter, men har andre interesser. Battles with bits of rubber, diverse fotografi-podcaster, skrive, hengekøye- og friluftspodcaster og andre sære faglige podcaster ligger på hans Overcast.

Og så liker han å gå. Langt og lengre enn langt. Jo lenger han går, jo flere podcaster rekker han å høre på. Så derfor har han lyst til å gå til enden av verden, om det var mulig.

Når han blir trøtt etter en lang dag på beina ser han fram til å strekke seg i en hammock, svevende som en blå fugl mellom to trær. I allefall én natt i måneden, helst fler. Så ser'un hengende i skauen, si hei.

Klikk for å lese resten